Artist - L

16.01.2014 21:22


 

Ryzák, nar. 2005, Hafling, KVH 149
Chovatel: Herbert Mur, Renon, Italie
Majitel: ERC, s.r.o., Pardubice - Mnětice, ČR

ANTINOR je zřejmě nejslavnějším italským hřebcem plemene Hafling. V roce 1998 se stal evropským a v roce 2000 i světovým vícešampionem . V letech 1999 a 2002 zvítězil na Fieracavalli ve Veroně. Antinor se v plemenitbě velmi osvědči a má dnes zařazených již více než 65 synů, z nichž se pět stalo národními šampiony a čtyři národními vícešampiony. Jeho otcem je další vynikající plemeník Afghan II, na kterého je Artist příbuzensky prochován. Afghan II se v roce 1990 stal prvým světovým šampionem a za svou chovnou kariéru po sobě zanechal téměř 40 synů, mezi nimi i slavného Amadea světového vítěze 2000.

Klisna COBRA, matka hřebce Artist patří rovněž k linii A, a to přes svého otce plemeníka Alpenstern, který je synem již zmíněného plemeníka Amadeus.Linie A reprezentované výše uvedenými plemeníky, na které je Artist prochován, je zřejmě nejprochovanější linií, vyniká jak v ušlechtilosti, tak i typické barvě a příjemném temperamentu

ARTIST je velmi ušlechtilý hřebec dobrého typu, harmonické tělesné stavby bez exteriérových vad. Při výběru byl velmi dobře ohodnocen rovněž za mechaniku pohybu a temperament. Linie A, kterou tento hřebec reprezentuje je zřejmě nejprochovanější linií, vyniká jak v ušlechtilosti, tak i v typická barvě a příjemném temperamentu. Artist absolvoval v roce 2009 výkonnostní zkoušky hřebců plemene hafling, ve kterých zvítězil. V plemenitbě působil v letech 2008 až 2011 na inseminační stanici Mnětice. Jeho dosud mladé potomstvo jeušlechtilé a korektní.